Dit is een 3 haaks paternoster met hele dunne afhoudertjes. In een artikel van Kees Gillissen in de Zeehengelsport is de onderlijn uitgebreid beschreven en uitgelegd. Ik zal nog even expliciet erbij zetten waarom en wanneer Kees gebruikt maakt van deze onderlijn. De uitleg van Kees: "Omdat de visserij soms vraagt om kwetsbare aassoorten zoals slikzagertjes of witjes kun je de haaklijntjes niet al te dik maken. Anders trek je het aas daarop kapot. Om met het oog op de juiste aaspresentatie tóch de dikkere lijn te kunnen nabootsen, monteer ik indien nodig dunne (0,5 tot 0,7 mm) stalen afhouders van Tronixpro."

Kees vervolgt met: "Aan die stalen afhoudertjes knoop ik dan aaslijntjes van 35/00 nylon of 5,6 kg Amnesia van dezelfde lengte als de afhouders." Als alternatief voor de Amnesia wil ik persoonlijk ook even de fluorocarbon coated Wakasu lijn van Turkana Fishing onder de aandacht brengen. Heeft vergelijkbare trekkrachten als de Amnesia lijnen, is net als de Amnesia lijnen geheugenloos, maar heeft als extraatje dat het een fluorocarbon lijn is. En daarvan is bekend dat het onder water zo goed als onzichtbaar is. Kan net het verschil maken als je in helder water zit te vissen. De hoofdlijn van de onderlijn is ongeveer 105 cm lang. Tussen de bovenste wartel en de eerste stalen afhouders zit ongeveer 10 cm. Tussen de afhouders zit minimaal 50 cm afstand. Op die manier kunnen de haken elkaar niet pakken en de laatste afhouder zit ongeveer 5 cm boven het Ultralead van Breakaway. De drie TronixPro Match Booms zijn verlijmd geplaatst."

Een perfecte onderlijn voor bot, schar, maar ook wijting. In Zeeland tref je veel kleirichels, een loodlifter wil dan nog wel eens het verschil maken. 

3 haaks paternoster met afhouders | Dunne afhouders voor een delicate aasaanbieding.

3 haaks paternoster met afhouders | Dunne afhouders voor een delicate aasaanbieding.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

 

Pin It