Eenvoudige paternoster met twee bezemdraadafhouders. Het bijzondere aan de onderlijn is dat er twee verschillend gekleurde aaslijnen zijn toegepast en dat de lengte van de aaslijnen onderling afwijkt. Vissen reageren soms wel en soms niet op kleur en hebben soms een sterke voorkeur voor een lange aaslijn en de dag erna gaan ze liever voor een korte aaslijn.

Een paar feitjes... Stroomt het hard gebruik korte aaslijnen, maar stroomt het matig dan kunnen lange aaslijnen het verschil maken. Transparante aaslijnen zijn heel flexibel. Gebruik je liever licht groene aaslijnen, weet dan dat die iets minder flexibel zijn. Rood gekleurde aaslijnen zijn weer stugger dan de licht groene varianten en zwarte aaslijnen zijn het meest stug, Heeft allemaal te maken met de hoeveelheid verf die is toegepast om de lijnen die specifieke kleur te geven. In het assortiment van Amnesia vind je dan ook transparante, licht groene, rode en zwarte lijnen.

Persoonlijk vind ik dit een typische platvisonderlijn. Super voor bot, schar en schol. Wil je hem inzetten bij het gericht vissen op tong, gebruik dan zwarte Amnesia aaslijnen. En gebruik niet al te grote scherpe langstelige haken.

 Paternoster met twee bezemdraadafhouders | Aaslijnen verschillend van lengte én kleur!

Paternoster met twee bezemdraadafhouders | Aaslijnen verschillend van lengte én kleur!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

Pin It