Ook interessant

Eerst een punt van aandacht bij het maken van een knoop. Tijdens het aantrekken van een knoop komt er warmte vrij. Die vrij gekomen warmte kan de lijn beschadigen en bij fluorocarbon lijnen heb ik persoonlijk ervaren dat die vrij gekomen warmte mijn fluorocarbon lijn deed krullen. Maak iedere knoop altijd eerst goed nat en trek hem dan heel rustig aan.

De Tuna knot is een zeer betrouwbare knoop voor het bevestigen van haken en wartels. Het is een knoop die, eenmaal aangetrokken, bijna 100% van de nominale breeksterkte van de lijn behoudt. Het is een knoop die tijdens testen qua breeksterkte met kop en schouders boven andere knopen uitsteekt. Vanwege zijn naam zullen jullie begrijpen dat hij veel wordt toegepast tijdens de gerichte visserij op tonijn en andere soorten uit de Big Game visserij.

Vooral bij dunne lijnen, denk hierbij vooral aan Dyneema lijnen, komt de Tuna knot het best tot zijn recht. De dubbele lijn in combinatie met de windingen zorgen ervoor dat de Tuna knot, eenmaal aangetrokken, de haak wat stijver in zijn bewegingen maakt. Hij komt dan ook het best tot zijn recht tijdens het doodaas vissen.

Tuna knot | Sterk én geschikt voor Dyneema lijnen!

Tuna knot | Sterk én geschikt voor Dyneema lijnen!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl 

Pin It