Eerst een punt van aandacht bij het maken van een knoop. Bij het aantrekken van een knoop komt er warmte vrij. De vrij gekomen warmte kan je lijn beschadigen en bij fluorocarbon lijnen heb ik persoonlijk ervaren dat de vrijgekomen warmte mijn fluorocarbon lijn deed krullen. Maak iedere knoop altijd eerst nat en trek hem dan heel rustig aan.

Witvissers gebruiken meestal haken met een bledje en dus is voor hen de bledknoop de meest gebruikte knoop. Hoe kleiner de haak, hoe moeilijker het knopen van de haak "kan" zijn. Ook de draaddikte is hier van belang en zal mede de keuze van de haak bepalen. Zeevissers gebruiken de bledknoop veel minder, maar toch kan het geen kwaad om deze knoop te kennen. Veel zeevissers zijn overigens vaak op het zoete begonnen en hebben op die manier al kennis gemaakt met de bledknoop.

Zeg er eerlijk bij dat het in het begin niet een van de makkelijkste knopen is, maar als je het kunstje eenmaal door hebt, is hij zo gelegd. Er zijn vissers die er prat opgaan dat ze hem met hun ogen dicht kunnen maken. Ik kom een eind, maar spiek wel af en toe even...

De Bledknoop | Dé knoop om een haak met bledje mee vast te zetten!

De Bledknoop | Dé knoop om een haak met bledje mee vast te zetten!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

Pin It