Eerst een punt van aandacht bij het maken van een knoop. Bij het aantrekken van een knoop komt er warmte vrij. De vrij gekomen warmte kan je lijn beschadigen en bij fluorocarbon lijnen heb ik persoonlijk ervaren dat de vrijgekomen warmte mijn fluorocarbon lijn deed krullen. Maak iedere knoop altijd eerst nat en trek hem dan heel rustig aan.

De Seaguar knoop is een echte voorslagknoop. Maar wel een bijzondere! Hij is bedacht door een van de medewerkers van de firma Seaguar. Deze firma brengt een fluorocarbon vislijn op de markt en daar moest ook een knoop bij bedacht worden. Ik zou het niet bedenken, maar zij wel en zie de Seaguar knoop is een feit. Fluorocarbon vislijnen zijn de laatste jaren bezig met een enorme opmars. En niet geheel onterecht, het is immers een lijn die in het water zo goed als onzichtbaar is.

Stel je nou eens heel helder water voor en bijna geen stroming. De vis heeft alle tijd om alles op zijn gemak te bekijken, maar ziet niks. Nou ja bijna niks, hij ziet namelijk wel je aas. Voor de rest niets. Als er geen alarmbellen afgaan bij een vis, is hij makkelijker over te halen voor een aanbeet. Bedenk dan dat die fluorocarbon vislijn daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Fluorocarbon is [nog] niet echt goedkoop dus je molen volspoelen met deze lijn is een kostbare zaak. Beperk je tot de voorslag, hoofdlijn en je aaslijnen van je onderlijn en zet daarboven gewone nylon, ook wel monofilament genoemd. Gebruik de Seaguar knoop om beide lijnen met elkaar te verbinden. Je zal er geen spijt van krijgen!

Seaguarknoop | Bedacht voor fluorocarbon lijnen!

Seaguarknoop | Bedacht voor fluorocarbon lijnen!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

Pin It