Eerst een punt van aandacht bij het maken van een knoop. Tijdens het aantrekken van een knoop komt er warmte vrij. Die vrij gekomen warmte kan de lijn beschadigen en bij fluorocarbon lijnen heb ik persoonlijk ervaren dat die vrij gekomen warmte mijn fluorocarbon lijn deed krullen. Maak iedere knoop altijd eerst goed nat en trek hem dan heel rustig aan.

De Mahin leader knot is een knoop die is overgewaaid vanuit de karperwereld, maar tegenwoordig ook vaak wordt toegepast door zeevissers. Het is een zeer sterke ietwat taps toelopende verbinding tussen jouw voorslag en de hoofdlijn die vanaf je molen/reel komt. Een redelijk onopvallende knoop met een heel klein profiel die gemakkelijk door de ogen van je hengel gaat en daar bijna zonder wrijving, je mag ook lezen weerstand, doorheen vliegt. De knoopsterkte wordt ingeschat op ruim 90% van de lijnsterkte. Zeer sterk dus!

De Mahin leader knot is toepasbaar om nylon met nylon te verbinden, maar ook om nylon met Dyneema te verbinden. Het is vrij essentieel om te beginnen met 10 tot 12 windingen. Voor de "terugweg" volstaan 6 windingen.

Mahin leader knot | Een oersterke onopvallende voorslagknoop!

Mahin leader knot | Een oersterke onopvallende voorslagknoop!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl 

Pin It