Eerst een punt van aandacht bij het maken van een knoop. Bij het aantrekken van een knoop komt er warmte vrij. De vrij gekomen warmte kan je lijn beschadigen en bij fluorocarbon lijnen heb ik persoonlijk ervaren dat de vrijgekomen warmte mijn fluorocarbon lijn deed krullen. Maak iedere knoop altijd eerst nat en trek hem dan heel rustig aan.

De Albrightknoop dient om 2 draden van ongelijke dikte met elkaar te verbinden. Denk hierbij aan nylon - nylon of nylon - gevlochten lijn. Leg in het dikke nylon een lus en houd deze vast tussen duim en wijsvinger, Haal de dunne draad door de lus, vervolg deze onder de lus door om hem vervolgens over de lus heen te wikkelen. Vergelijk jouw begin met het 1e plaatje van de Albrightknoop. Ziet dat er anders uit, begin dan gewoon opnieuw. Fietsen leerde je ook niet in 1 dag!

Tip: Als na het aantrekken de knoop meer op een bolletje dan op een knoop lijkt, waarschijnlijk is er dan een te groot verschil tussen de dikte van beide lijnen, dan zou je kunnen overwegen om de windingen contra te doen. In dat geval haal je de dunne draad onder de lus door, door de lus heen en begin je de wikkelingen vanaf de lus richting uw duim en wijsvinger.

Albrightknoop | Voorslagknoop en geschikt voor lijnen van ongelijke dikte.

Albrightknoop | Voorslagknoop en geschikt voor lijnen van ongelijke dikte.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

Pin It