Eerst een punt van aandacht bij het maken van een knoop. Bij het aantrekken van een knoop komt er warmte vrij. De vrij gekomen warmte kan je lijn beschadigen en bij fluorocarbon lijnen heb ik persoonlijk ervaren dat de vrijgekomen warmte mijn fluorocarbon lijn deed krullen. Maak iedere knoop altijd eerst nat en trek hem dan heel rustig aan.

Als je heel veel risico loopt tijdens het vissen op het verlies van lood en onderlijnen (zoals vaak het geval is bij het wrakvissen), ga je eerder voor snel, dan voor het netjes gebruiken van een wartel. De makkelijkste manier om snel zeelood aan een onderlijn te knopen is middels een lusknoop. Als je de lus groot genoeg houdt zodat het zeelood er doorheen past is er geen snellere hengelsportknoop om na verlies van je vistuig weer verder te kunnen vissen.

Deze super snelle hengelsportknoop kan vanzelfsprekend ook bij de meeste kant en klare Octopus en Makreel onderlijnen gebruikt worden. Deze in de fabriek geproduceerde zeevis onderlijnen zijn vaak met een grote lus aan de onderzijde uitgevoerd. Nu maar hopen dat het meevalt tijdens de verre wrakkentocht en dat je niet te veel verspeeld.

Lusknoop | Een eenvoudige knoop waarmee jij je lood mee vast kan zetten.

Lusknoop | Een eenvoudige knoop waarmee jij je lood mee vast kan zetten.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

Pin It